Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera es prepara per viure una nova edició del Festival de Pasqua

El Festival de Pasqua anuncia les dates de la seva propera edició: del 30 de març al 8 d’abril d’aquest 2023. Un certamen que, per tretzena vegada consecutiva, convertirà Cervera en l’epicentre de la música clàssica catalana.

Presentació del cartell amb el paer en Cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i el director artístic, Jordi Armengol
Presentació del cartell amb el paer en Cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i el director artístic, Jordi Armengol

DILLUNS 06 FEBRER 2023

El Festival acollirà un total de 10 produccions musicals diferents que es concretaran en 15 concerts repartits per diferents punts i espais de Cervera.

El director del Festival, Jordi Armengol, avança que enguany hi tornaran a haver diverses estrenes absolutes i programes de concerts pensats especialment pel certamen. Alhora, afegeix que l’eix vertebrador d’aquesta edició serà la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals i un homenatge a diversos compositors catalans que, com ell, van patir exili per motius ideològics o d’altres que van haver d’emigrar per poder continuar treballant.

També s’ha presentat la nova imatge del Festival, obra de la dissenyadora cerverina Anna Domenjó. Segons explica la seva autora, el Festival de Pasqua presenta enguany una fotografia "macro" del centre d'una flor. Una flor en plena explosió (primavera/simfonia) amb tots els seus pètals simètrics ben alineats (com músics en una orquestra o les notes musicals en una melodia), i al mateix temps amb aquestes formes més arrodonides amb dinamisme i donant com més aire a mesura que ens allunyem del centre. La gamma cromàtica és molt àmplia (com l’arc de Sant Martí) i la part central més lluminosa (explosió). Vol ser un paral·lelisme entre primavera i música: esclat, explosió de sensacions i emocions.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.